湖北学位英语培训

当前位置:湖北自考网 > 湖北学位英语考试网 > 湖北学位英语真题及答案 > 2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(一)

2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(一)

整编:湖北自考网-学位英语考试 时间:2018-07-18 来源:学位英语培训班
2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(一),更多湖北学位英语报名、学士学位外语考试时间安排、湖北学位英语报名指南等信息,请及时关注湖北学位英语考试网或报名“学位英语保过培训班”!
2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(一)

本文为参加学位英语考试的考友们准备了学位英语阅读理解的练习题,大家多做题有助于提升语感和做题速度。
 
Americans this year will swallow 15000 tons of aspirin,one of the safest and most effec-tive drugs invented by man. As the most popular medicine in the world today, it is an effec-tive pain reliever. Its bad effects are relatively mild,and it is cheap.
 
Although aspirin was first sold by a German company in 1899,it has been around much longer than that. Hippocrates, in ancient Greece, understood the medical value of the leaves and tree bark which today are known to contain salicylates, the chemical in aspirin. During the 19th century there was a great deal of experimentation in Europe with this chemical,and it led to the introduction of aspirin. By 1915,aspirin tablets (片剂) were available in the United States.
 
For millions of people suffering from arthritis,aspirin is the only thing that works. A small quantity of aspirin relieves .pain and inflammation. It also reduces fever by interfering with some of the body′s reactions. Aspirin,in short,is truly the 20th-century wonder drug.
 
On the other hand, it is also the second largest suicide drug and is the leading cause of poi-soning among children. It has side effects that, although relatively mild, are largely unrecog-nized among users.
 
Aspirin is very irritating to the stomach lining, and many aspirin takers complain about upset stomach. There is a right way and a wrong way to take aspirin. The best way is to chew the tablets before swallowing them with water, but few people can stand the bitter taste. Some people suggest crushing the tablets in milk or orange juice and drinking that.
 
1.This article discusses__________.
 
A.the multiple functions of aspirin
 
B.how and why aspirin was invented
 
C.the history and the features of aspirin
 
D.how to take aspirin properly
 
答案:C
 
2.According to the second paragraph,salicylates is__________.
 
A.leaves and tree barks
 
B.the old name of aspirin
 
C.the name of a US company
 
D.a component of aspirin
 
答案:D
 
解析:语义词义题。第二段中间有这句话,to contain salicylates,the chemical in aspirin,后面的这个短语是个插入语,是对前面单词的解释,即salicylates是阿司匹林里面的一种化学成分。component,组成部分,成分。
 
3.Which symptom can NOT be treated by aspirin?
 
A.Fever.
 
B.Reactions.
 
C.Pain.
 
D.Inflammation.
 
答案:B
 
解析:细节判断题。从第三段这两句,A small quantity of aspirin relieves pain and inflammation;It also reduces fever by interfering with some of the body’s reactions,可以得知,阿司匹林对pain,inflammation和fever有疗效。介人人体某些反应(reaction)是阿司匹林在退烧时的工作原理。所以本题选B。
 
4.It can be inferred from the last paragraph that the best way to take aspirin is to take it__________.
 
A.with bitter water
 
B.with orange juice
 
C.in tablet form
 
D.in powder form
 
答案:D
 
解析:逻辑推理题。最后一段讲到最好的服用方法是先嚼碎了再吃,所以以粉末的形式服用效果最好,选D。
 
5.The author of this article seems to be__________.
 
A.against the use of aspirin
 
B.in favour of aspirin
 
C.doubtful about aspirin
 
D.not interested in aspirin
 
答案:B
 
解析:观点态度题。文章开头就讲到了阿司匹林的很多好处:one of the safest and most effective drugs;the most popular medicine;an effective pain reliever;Its bad effects are rela.tively mild,and it is cheap,等等。可以看出作者对阿司匹林是极为支持的,选B。

相关阅读>>>学位英语历年真题及答案
2019年学位英语培训班面授+网授,双管齐下!90%高通过!

优秀学位英语辅导名师就在这里!好老师,是一次通关的保证!

湖北自考网、湖北成教网、湖北继续教育网凭借多年的辅导经验,全新推出湖北省自学考试、成人教育、网络远程学士学位英语培训。 课程根据湖北考试大纲及出题特点录制,采用高清视频课件、手机/平板移动课堂等先进的教学方式。现在报名更有超值优惠,机会难得,欲报从速!

①.十几年来我们一直在服务学位英语考生。

②.由专业老师提供课件和题库,通过率高达90%。

③.学习形式灵活,考生24小时内任意安排学习。

④.网络视频课程,在线随时随地学习。

⑤.1000多的题库,历真题解析,“零基础“的考生也能通过。

开设班级 费用 课时 班级介绍学制 网上报名
网络学习班(网络) 原价:320元
现价:260
网授 视频课件约20课时,文字讲义约20万字,练习题1000余道,模拟考试样卷10套及历年考试真题及标答 报名
网络学习班+资料(网络) 原价:360元
现价:300
网授 视频课件约20课时,练习题1000余道,模拟考试样卷10套及历年考试真题及标答+赠送包邮学习资料 报名

我猜这些文章对您也有帮助

2019年湖北学位英语辅导班

学位英语视频课程购买
开设班级 费用 课时
网络班 原价:320元
现价:260
20课时
网络班+资料 原价:360元
现价:300
20课时

新手必读

最新文章