湖北学位英语培训

当前位置:湖北自考网 > 湖北学位英语考试网 > 学位英语考试技巧心得 > 湖北省2019年学位英语阅读理解推理题的答题方法和技巧

湖北省2019年学位英语阅读理解推理题的答题方法和技巧

整编:湖北自考网-学位英语考试 时间:2018-04-02 来源:学位英语培训班
湖北省2019年学位英语阅读理解推理题的答题方法和技巧,更多湖北学位英语报名、学士学位外语考试时间安排、湖北学位英语报名指南等信息,请及时关注湖北学位英语考试网或报名“学位英语保过培训班”!
2019年湖北省学位英语阅读理解推理题的答题方法和技巧

为帮助广大2019年湖北学位英语考生更好的做好2019年湖北成人学位英语考试备考复习工作,湖北学位英语网收集整理了湖北2019年成人学位英语考试阅读理解复习资料供考生参考使用!

推理性试题大多含有infer, imply, suggest, conclude,(most)probably 等关键词。以下是一些常见的提问方式:

It can be inferred from the passage that _____.

The passage implies that _____.

The passage suggests that _____.

What is implied in the passage?

The paragraph following (proceeding)

this passage probably will discuss (discusses)_____.

推理性试题不能从文章中直接找到答案。解这类题需要考生在正确理解原文语言字面意义的基础上,运用逻辑推理的方法去理解文章字里行间的意义。对原文中找到的所有相关信息要进行仔细分析,摸清它们相互之间时间、方位、因果、对比等逻辑关系,在此基础上进行综合推理,选定答案。

例如:.

On November 19, 1863, Abraham Lincoln went to Gettysburg in Pennsylvania to speak at the National Soldiers Cemetery. The Civil War was still going on. There was much criticism of President Lincoln at the time. He was not at all popular. He had been invited to speak at Gettysburg only out of politeness. The principal speaker was to be Edward Everett, a famous statesman and speaker of the day. Everett was a handsome man and very popular everywhere.

It is said that Lincoln prepared his speech on the train while going to Gettysburg. Late that night, alone in his hotel room and tired out, he again worked briefly on the speech. The next day Everett spoke first. He spoke for an hour and 57 minutes. His speech was a perfect example of the rich oratory of the day. Then Lincoln rose. The crowd of 15,000 people at first paid little attention to him. He spoke for only nine minutes. At the end there was little applause. Lincoln turned to a friend and remarked, “I have failed again.” On the train back to Washington, he said sadly, “That speech was a flat failure, and the people are disappointed.”

Some newspapers at first criticized the speech. But little by little as people read the speech they began to understand better. They began to appreciate its simplicity and its deep meaning. It was a speech which only Abraham Lincoln could have made.

Today, every American school child learns Lincoln's Gettysburg Address by heart. Now everyone thinks of it as one of the greatest speeches ever given in American history.

13. It can be inferred from the text that_________.

A. Lincoln prepared his speech very carefully before he went to Gettysburg

B. Lincoln was very busy at the time and didn't have much time to prepare his speech

C. Lincoln's speech was full of rich words

D. Lincoln's speech was very long

【答案】B 推断题。答案在文章的第二段的开始可以找到。"It is said that Lincoln prepared his speech on the train while going to Gettysburg. Late that night, alone in his hotel room and tired out, he again worked briefly on the speech.”

下面我们再来看一段例文

Passage A

下面我们再来看一段例文

Passage A

Advertisement can be thought of “as the means of making known in order to buy or sell goods or services”. Advertisement aims to increase people‘s awareness and arouse interest. It tries to inform and to persuade. The media are all used to spread the message. The press offers a fairly cheap method, and magazines are used to reach special sections of the market. The cinema and commercial radio are useful for local market. Television, although more expensive, can be very effective. Public notices are fairly cheap and more permanent in their power of attraction. Other ways of increasing consumer interest are through exhibitions and trade fairs as well as direct mail advertisement.

There can be no doubt that the growth in advertisement is one of the most striking features of the western world in this century. Many businesses such as those handling frozen foods, liquor,tobacco and medicines have been built up largely by advertisement.

We might ask whether the cost of advertisement is paid for by the producer or by the customer. Since advertisement forms part of the cost of production, which has to be covered by the selling price, it is clear that it is the customer who pays for advertisement. However, if large scale advertisement leads to increased demand, production costs are reduced, and the customer pays less.

It is difficult to measure exactly the influence of advertisement on sales. When the market is growing, advertisement helps to increase demand. When the market is shrinking, advertisement may prevent a bigger fall in sales than would occur without its support. What is clear is that businesses would not pay large sums for advertisement if they were not convinced of its value to them.

5. A. businesses usually do not pay much for advertisement

B. businessmen know well that advertisement could bring them more profits

C. advertisement could hardly convince people of the value of the goods

D. advertisement usually cost businesses large amounts of money

【答案】B.推断题。文章最后一句话的意思是“很明显,如果商家对产品的利润没有把握的话,是不会花很多钱投资广告的。”反过来说,商家非常清楚广告会给他带来更大的利润。因此B 是正确答案。

推理性试题大多含有infer, imply, suggest, conclude,(most)probably 等关键词。以下是一些常见的提问方式:

It can be inferred from the passage that _____.

The passage implies that _____.

The passage suggests that _____.

What is implied in the passage?

The paragraph following (proceeding)

this passage probably will discuss (discusses)_____.

推理性试题不能从文章中直接找到答案。解这类题需要考生在正确理解原文语言字面意义的基础上,运用逻辑推理的方法去理解文章字里行间的意义。对原文中找到的所有相关信息要进行仔细分析,摸清它们相互之间时间、方位、因果、对比等逻辑关系,在此基础上进行综合推理,选定答案。

例如:.

On November 19, 1863, Abraham Lincoln went to Gettysburg in Pennsylvania to speak at the National Soldiers Cemetery. The Civil War was still going on. There was much criticism of President Lincoln at the time. He was not at all popular. He had been invited to speak at Gettysburg only out of politeness. The principal speaker was to be Edward Everett, a famous statesman and speaker of the day. Everett was a handsome man and very popular everywhere.

It is said that Lincoln prepared his speech on the train while going to Gettysburg. Late that night, alone in his hotel room and tired out, he again worked briefly on the speech. The next day Everett spoke first. He spoke for an hour and 57 minutes. His speech was a perfect example of the rich oratory of the day. Then Lincoln rose. The crowd of 15,000 people at first paid little attention to him. He spoke for only nine minutes. At the end there was little applause. Lincoln turned to a friend and remarked, “I have failed again.” On the train back to Washington, he said sadly, “That speech was a flat failure, and the people are disappointed.”

Some newspapers at first criticized the speech. But little by little as people read the speech they began to understand better. They began to appreciate its simplicity and its deep meaning. It was a speech which only Abraham Lincoln could have made.

Today, every American school child learns Lincoln's Gettysburg Address by heart. Now everyone thinks of it as one of the greatest speeches ever given in American history.

13. It can be inferred from the text that_________.

A. Lincoln prepared his speech very carefully before he went to Gettysburg

B. Lincoln was very busy at the time and didn't have much time to prepare his speech

C. Lincoln's speech was full of rich words

D. Lincoln's speech was very long

【答案】B 推断题。答案在文章的第二段的开始可以找到。"It is said that Lincoln prepared his speech on the train while going to Gettysburg. Late that night, alone in his hotel room and tired out, he again worked briefly on the speech.”

下面我们再来看一段例文

Passage A

下面我们再来看一段例文

Passage A

Advertisement can be thought of “as the means of making known in order to buy or sell goods or services”. Advertisement aims to increase people‘s awareness and arouse interest. It tries to inform and to persuade. The media are all used to spread the message. The press offers a fairly cheap method, and magazines are used to reach special sections of the market. The cinema and commercial radio are useful for local market. Television, although more expensive, can be very effective. Public notices are fairly cheap and more permanent in their power of attraction. Other ways of increasing consumer interest are through exhibitions and trade fairs as well as direct mail advertisement.

There can be no doubt that the growth in advertisement is one of the most striking features of the western world in this century. Many businesses such as those handling frozen foods, liquor,tobacco and medicines have been built up largely by advertisement.

We might ask whether the cost of advertisement is paid for by the producer or by the customer. Since advertisement forms part of the cost of production, which has to be covered by the selling price, it is clear that it is the customer who pays for advertisement. However, if large scale advertisement leads to increased demand, production costs are reduced, and the customer pays less.

It is difficult to measure exactly the influence of advertisement on sales. When the market is growing, advertisement helps to increase demand. When the market is shrinking, advertisement may prevent a bigger fall in sales than would occur without its support. What is clear is that businesses would not pay large sums for advertisement if they were not convinced of its value to them.

5. A. businesses usually do not pay much for advertisement

B. businessmen know well that advertisement could bring them more profits

C. advertisement could hardly convince people of the value of the goods

D. advertisement usually cost businesses large amounts of money

【答案】B.推断题。文章最后一句话的意思是“很明显,如果商家对产品的利润没有把握的话,是不会花很多钱投资广告的。”反过来说,商家非常清楚广告会给他带来更大的利润。因此B 是正确答案。

相关阅读>>>学位英语历年真题及答案
2019年学位英语培训班面授+网授,双管齐下!90%高通过!

优秀学位英语辅导名师就在这里!好老师,是一次通关的保证!

湖北自考网、湖北成教网、湖北继续教育网凭借多年的辅导经验,全新推出湖北省自学考试、成人教育、网络远程学士学位英语培训。 课程根据湖北考试大纲及出题特点录制,采用高清视频课件、手机/平板移动课堂等先进的教学方式。现在报名更有超值优惠,机会难得,欲报从速!

①.2005年-2017年 13年来我们一直在服务学位英语考生。

②.由专业老师提供课件和题库,通过率高达90%。

③.学习形式灵活,考生24小时内任意安排学习。

④.网络视频课程,在线随时随地学习。

⑤.1000多的题库,历真题解析,“零基础“的考生也能通过。

开设班级 费用 课时 班级介绍学制 网上报名
网络学习班(网络) 原价:320元
现价:260
网授 视频课件约20课时,文字讲义约20万字,练习题1000余道,模拟考试样卷10套及2011-2016年考试真题及标答 报名
网络学习班+资料(网络) 原价:360元
现价:300
网授 视频课件约20课时,练习题1000余道,模拟考试样卷10套及2011-2016年考试真题及标答+赠送包邮学习资料 报名

我猜这些文章对您也有帮助

2018年湖北学位英语辅导班

学位英语视频课程购买
开设班级 费用 课时
网络班 原价:320元
现价:260
20课时
网络+资料 原价:360元
现价:300
20课时

新手必读

最新文章