湖北学位英语培训

当前位置:湖北自考网 > 湖北学位英语考试网 > 湖北学位英语真题及答案 > 2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(三)

2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(三)

整编:湖北自考网-学位英语考试 时间:2018-07-18 来源:学位英语培训班
2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(三),更多湖北学位英语报名、学士学位外语考试时间安排、湖北学位英语报名指南等信息,请及时关注湖北学位英语考试网或报名“学位英语保过培训班”!
2019年湖北成人学位英语考试:阅读理解强化练习(三)

本文为参加学位英语考试的考友们准备了学位英语阅读理解的练习题,大家多做题有助于提升语感和做题速度。
 
For centuries Dutch engineers have been fighting a war against water. Their main ene-my is the sea. A large part of the country is below sea level. In fact,Holland is also called the "Netherlands" which means "low land." Very tall and strong walls,called dykes, have built to keep out the sea. But in very rough weather the sea may suddenly burst through a dyke. Great damage can be caused by floods when this happens.
 
Three large rivers are also part of the problem.-They flow through Holland into the North Sea. They have cut many passages across the country. At low tides, the rivers flow into the sea as usual, But at high tide,the sea can flow into the rivers! This is because the land is so low.
 
The battles against the water never end, but they have made Holland a bigger and bigger country. In order to prevent floods, the engineers take, or reclaim, land that was under water. The Dutch have been reclaiming land for seven hundred years.
 
Land is usually reclaimed from a passage between islands. Two dykes are built across the passage, so they block the water between them. Then the engineers dig long canals and pump the water into them. At low tide, the canals empty the water into the sea.
 
Because the land is so low, water from the sea and rivers can rise up through the ground. For this reason, the pumps continue working. The dykes contain gates, and through these the water is pumped out. In many parts of Holland, pumps must be working all the time. If they stopped, there will be very bad floods.
 
A piece of reclaimed land is called polder,and Holland has thousands of polders. Some are very large, but others are quite small. There are farms on many of the polders. Corn and other crops grow well on the drained land, and it gives good grass for cattle. Many small towns and villages stand on polders. Even′Amsterdam′s great airport was built on reclaimed land.
 
1.Water is the main threat to Holland because__________.
 
A.the sea is too rough
 
B.the land is lower than the sea
 
C.the dykes can not keep the floods out
 
D.the weather is too rough
 
答案:B
 
2.Holland is threatened not only by the sea,but also by__________.
 
A.the floods from broken dykes
 
B.the three rivers
 
C.the low tides and high tides
 
D.many passages of the rivers
 
答案:B
 
解析:细节判断题。第二段开头提到:Three large rivers are also part of the problem(三条大的河也是一个问题),所以选B。选项D中说到河流的分支,这是属于三条大河所造成的问题,不能作为本题的选项。
 
3.The Holland reclaim land from the sea in order to__________.
 
A.prevent floods
 
B.make their country larger
 
C.make their country more beautiful
 
D.have more farmland
 
答案:B
 
解析:细节判断题。第三段开头提到:The battle against the water never end,but they have made Holland a bigger and bigger county(与洪水的斗争一直没有停,但这使荷兰成为越来越大的国家)。所以选B。
 
4.If pumps stop working there will be very bad floods because__________.
 
A.the water will run back at high tide
 
B.the sea may break the dykes in rough weather
 
C.the battle against water will never end
 
D.the land is too low and water can rise up through the drained land
 
答案:D
 
解析:细节判断题。第五段开头提到:Because the land is so low,water from the sea and rivers can rise up through the ground,选项D正是这句话的改写。
 
5.The word "polder" means__________.
 
A.a piece of newly-claimed land
 
B.a small island
 
C.a newly built dyke
 
D.a long canal
 
答案:A
 
解析:语义词义题。最后一段提到:A piece of reclaimed land is called polder(重新收回的土地叫开拓地)。所以答案是A。

相关阅读>>>学位英语历年真题及答案
2019年学位英语培训班面授+网授,双管齐下!90%高通过!

优秀学位英语辅导名师就在这里!好老师,是一次通关的保证!

湖北自考网、湖北成教网、湖北继续教育网凭借多年的辅导经验,全新推出湖北省自学考试、成人教育、网络远程学士学位英语培训。 课程根据湖北考试大纲及出题特点录制,采用高清视频课件、手机/平板移动课堂等先进的教学方式。现在报名更有超值优惠,机会难得,欲报从速!

①.2005年-2017年 13年来我们一直在服务学位英语考生。

②.由专业老师提供课件和题库,通过率高达90%。

③.学习形式灵活,考生24小时内任意安排学习。

④.网络视频课程,在线随时随地学习。

⑤.1000多的题库,历真题解析,“零基础“的考生也能通过。

开设班级 费用 课时 班级介绍学制 网上报名
网络学习班(网络) 原价:320元
现价:260
网授 视频课件约20课时,文字讲义约20万字,练习题1000余道,模拟考试样卷10套及2011-2016年考试真题及标答 报名
网络学习班+资料(网络) 原价:360元
现价:300
网授 视频课件约20课时,练习题1000余道,模拟考试样卷10套及2011-2016年考试真题及标答+赠送包邮学习资料 报名

我猜这些文章对您也有帮助

2018年湖北学位英语辅导班

学位英语视频课程购买
开设班级 费用 课时
网络班 原价:320元
现价:260
20课时
网络+资料 原价:360元
现价:300
20课时

新手必读

最新文章