欢迎访问湖北成人高考网
|
湖北成人高考是【湖北自考网】旗下频道,主要为广大考生提供报考指导服务,报名成人高考送视频课程及试题模考成人高考复习资料,欢迎报考。

成人高考

2020年成人高考专升本英语练习题及答案13

来源:湖北成人高考 时间:2019-12-17 11:45:41 作者:胡老师 浏览量:25027

[导读] 湖北成人高考网权威发布《2020年成人高考专升本英语练习题及答案13》,由胡老师整理发布,更多2020年成人高考专升本英语练习题及答案13 相关信息请访问湖北成人高考外语频道。

为了方便大家的复习,湖北成考网为大家整理了成人高考专升本层次的英语习题练习,需要的考生可以做做看。
 
一、交际英语
 
1.- When are you going on holiday?
 
- _________
 
A.Last night.
 
B.Next week.
 
C.By plane.
 
D.With my brother.
 
答案:B
 
2.- Thank you ever so much for your lovely gift.
 
- _________
 
A.Never mind
 
B.I'm glad you like it.
 
C.Please don't say so.
 
D.No, It's not so good.
 
答案:B
 
3.- I didn't mean to do that. Please forgive me.
 
- _________
 
A.Not too bad.
 
B.That's all right.
 
C.It's a pleasure.
 
D.Thank you.
 
答案:B
 
4.- Is it possible for you to work late tonight?
 
- _______
 
A.I like it.
 
B.I'll do that.
 
C.I'd love to.
 
D.I think so.
 
答案:D
 
5.- Thank you for your invitation.
 
- _________
 
A.It doesn't matter.
 
B.It's a pleasure.
 
C.It's a small thing.
 
D.I'll appreciate it.
 
答案:B
 
二、阅读理解
 
Today the official language of the United Sates and most of Canada is English. However, French almost became the official language because of a war.
 
The French and Indian War was fought between 1754 and 1763. The name of this war is not accurate because the war was actually between England and France. The Indian fought on the side of the French.
 
France and England were trying to gain control of North America. France held Canada, and England held part of what is now the United States. However, France tried to expand its land by moving southward into New York, Pennsylvania, Ohio, and Virginia. When the French built a fort on the Ohio River, the residents in Virginia sent George Washington to attack the fort in 1754. However, the French defeated Washington.
 
The French, aided by Indians, outsmarted(更精明) the English and won many early battles. Later, the British began to do well against the French. In the final battle in Quebec, Canada, General Wolfe of England faced General Montcalm from France. Both general died in this battle, but the English outlasted(比……持久)the French and won the battle. Thus, most of North America today has the English culture and language.
 
6.A good title for this selection is The French and Indian War.
 
A.T
 
B.F
 
答案:A
 
7.Most of North America today has the English culture and language.
 
A.T
 
B.F
 
答案:A
 
8.General Wolfe died in France.
 
A.T
 
B.F
 
答案:B
 
9.Washington lost his battle at the fort on the Ohio River at the end of the war.
 
A.T
 
B.F
 
答案:B
 
10.Both general died in the final battle.
 
A.T
 
B.F
 
答案:A
 
Morgan Rees has always been a good businessman. He used to own three petrol stations and was busy most of the time. When he was 65, the normal retirement age, he decided that he didn't want to stop, so he carried on working for another two years. Eventually, when he was nearly 68, his wife, Dolly, asked him to retire because she wanted to enjoy their old age together. Reluctantly, he handed over the business to his son.
 
But he was unhappy. He didn't know what to do with himself. Although he read a lot of books and he went on holiday to interesting places with his wife, he was bored and began to get depressed because he hated being retired.
 
Then one day he saw an advertisement in the newspaper and, without telling his wife, he bought a small crockery (陶器) factory. The next week he told his family. They were horrified and worried. They thought he was too old at 71 to start work again.
 
He is now 76 and he has expanded the company considerably. He has increased the number of staff from 6 to 24 and he has found many new customers for the products. He has developed the export market and has improved profits by 200%. He has opened a new design office and employed three young designers. They have been all over the world to get new ideas, and one of them has gone to France this week to a major trade fair. Most importantly, he hasn't been bored since he bought the factory.
 
11.The topic sentence of Para. 1 is ______.
 
A.Morgan Rees has always been a good businessman
 
B.he used to own three petrol stations and was busy most of the time
 
C.when Morgan Rees was 65, he got retired
 
D.reluctantly, he handed over the business to his son
 
答案:A
 
12.The topic sentence of Para. 2 is ______.
 
A.he didn't know what to do with himself
 
B.he went on holiday to interesting places with his wife
 
C.he was unhappy after he got retired
 
D.none of them
 
答案:C
 
13.Which of the following statements can best express the main idea of Para. 3?
 
A.One day he saw an advertisement in the newspaper.
 
B.He bought a small crockery factory in secret and started work again.
 
C.He told his family he bought a small crockery factory.
 
D.His family was horrified and worried when they learned he bought the small factory.
 
答案:B
 
14.What is the central idea of the last paragraph?
 
A.Morgan Rees has worked until he is 76.
 
B.Morgan Rees has developed the export market and improved the profits by 200%.
 
C.Morgan Rees hasn't been bored since he bought the factory.
 
D.Since he started working again, Morgan Rees has expanded the company considerably, which has enriched his retired life.
 
答案:D
 
15.The passage mainly deals with ______.
 
A.why Morgan Rees bought a small crockery factory
 
B.how Morgan Rees lived his retired life more happily by turning to work again
 
C.how Moran Rees became a good businessman
 
D.how Moran Rees expanded the company considerably
 
答案:B
 
三、词汇与语法
 
16.It took me a long time to ________ the disappointment of failing the exam.
 
A.get over
 
B.get up
 
C.get into
 
D.get down
 
答案:A
 
17.He ______ to me last week.
 
A.is writing
 
B.writes
 
C.wrote
 
D.is written
 
答案:C
 
18.I don’t know _______ to deal with such matter.
 
A.what
 
B.how
 
C.which
 
D./
 
答案:B
 
19.When Lily came home at 5 p.m. yesterday, her mother _____dinner in the kitchen.
 
A.cooked
 
B.was cooking
 
C.cooks
 
D.has cooked
 
答案:B
 
20.The workers are busy ____models for the exhibition.
 
A.to make
 
B.with making
 
C.being making
 
D.making
 
答案:D
 
四、完型填空
 
Jody was ten years old when he decided he needed a job. He thought it might be fun to raise worms. He could sell them to farmers and people who fished. So in __21__, he bought many worms. But that winter the cold weather killed all the worms because he had not putthem in a warm place.
 
The next spring Jody __22__ again. He bought more worms, which he took good care of. When winter came, he took them inside, so they would stay warm. Many people bought his worms.
 
One day when Jody was twelve, he got a letter. It was from the state of New York. The letter said, " Everyone who __23__ things has to pay taxes!" Jody made only one dollar selling worms. But he still had to pay part of that money to the state. He told many people in his town what had __24__. Soon some people from a television station talkedwith Jody. Many people saw it and they began to write letters to the state. The letters now said that the law was __25__. Finally the law was changed. Children like Jody can now sell things without paying money to the state.
 
21.
 
A.sells
 
B.tried
 
C.unfair
 
D.spring
 
E.happened
 
答案:D
 
22.
 
A.sells
 
B.tried
 
C.unfair
 
D.spring
 
E.happened
 
答案:B
 
23.
 
A.sells
 
B.tried
 
C.unfair
 
D.spring
 
E.happened
 
答案:A
 
24.
 
A.sells
 
B.tried
 
C.unfair
 
D.spring
 
E.happened
 
答案:E
 
25.
 
A.sells
 
B.tried
 
C.unfair
 
D.spring
 
E.happened
 
答案:C

与“”相关文章