湖北学位英语培训

当前位置:湖北自考网 > 湖北学位英语考试网 > 湖北学位英语真题及答案 > 湖北学位英语阅读理解练习题及答案(16)

湖北学位英语阅读理解练习题及答案(16)

整编:湖北自考网-学位英语考试 时间:2019-12-13 来源:学位英语培训班
湖北学位英语阅读理解练习题及答案(16),更多湖北学位英语报名、学士学位外语考试时间安排、湖北学位英语报名指南等信息,请及时关注湖北学位英语考试网或报名“学位英语保过培训班”!
湖北学位英语阅读理解练习题及答案(16)
 
湖北学位英语阅读理解练习题及答案(16)介绍如下,大家现在就可以加强锻炼,坚持做题强化单词记忆。
 
The young people who talk of the village as being" dead" are talking nothing but nonsense,as in their hearts they must surely know.
 
No, the village is not dead.There is more life in it now than there ever was.But it seems that"village life"is dead.Gone for ever.It began to decline about a hundred years ago.When many girls left home to go into service in town many miles away, and men also left home in increasing numbers in search of work, and home was where work was.There are still a number of people alive today who can remember what" village life"meant in the early years of the present century.It meant finding your entertainment in the village of within walking distance of it.It meant housewives tied to the home all day and every day.It meant going to bed early to save lamp-oil and coal.
 
Then came the First World War and the Second World War.(54) After each war, new ideas,new attitudes, new trades and occupations were revealed to villagers.The long-established order of society was no longer taken for granted.Electricity and the motorcar were steadily operating to make"village life" and "town life" almost alike.Now with the highly-developed science and technology and high-level social welfare for all, there is no point whatever in talking any longer about "village
 
life."It is just a life, and a better life.
 
Finally, if we have any doubts about the future, or about the many changes which we have seen in our lives, we have only to look in at the school playground any mid-morning; or see the children as they walk homeward in little groups.Obviously the children are better fed, better clothed, better educated, healthier, prettier and happier than any generation of children that ever before walked the village street.
 
31.By saying that village is not dead, but "village life"is dead, the writer suggests that __________.
 
A.those young people who talk of the village as being" dead" are wrong
 
B.the two statements are against each otherC."village life" today is rather uninteresting
 
D."village life" today is no longer like what it used to be
 
答案:D
 
本文二段对过去和现在的农村生活进行对比,由此得出现在的农村生活已经不再像过去的农村生活那样了。所以本题正确答案应该是D。而不是A那些谈论农村已经不存在的年轻人是错误的,B农村和农村生活相反,C今天的农村生活很乏味。
 
32.It was__________that" village life"began to take a sharp turn.
 
A.about a century ago
 
B.during the two world wars
 
C.with electricity and motorcars introduced into the village
 
D.only recently
 
答案:C
 
本题问的是从什么时候起,农村生活有了一个转折点。从文章三段四句话:“电和机动车辆在拉近农村生活和城市生活的距离方面起着决定性的作用”,可知选项C正确。
 
33.As is suggested in paragraph 2, villagers in the past__________.
 
A.lived a simpler life than villagers today
 
B.knew fewer people than villagers today
 
C.found it difficult to enjoy themselves
 
D.liked to wash themselves with cold water
 
答案:A
 
二段最后四句话讲述的是:过去的村子里的每一个人都相互了解;不必走很远就可以娱乐;家庭主妇们每天都呆在家里;为了节省煤和灯油,人们很早就睡了。
 
由此,我们可知,选项A是正确答案。
 
34.The expression "...there is no point whatever in talking about..." in paragraph 3 means that__________.
 
A.there is no end to the talking about...
 
B.it is harmful to talk about...
 
C.it is not meaningless to talk about...
 
D.there is no reason for talking about...
 
答案:D
 
point在这里可以理解成“有道理,有理由”所以,答案应该是D。
 
35.From the passage we can see that the writer's attitude toward" village life" is __________.
 
A.positive
 
B.negative
 
C.neutral
 
D.unclear
 
答案:C
 
作者在文章中只讲农村生活的变化,并未对农村生活进行评价,所以作者的观点是中立的。因此答案是C。
 
Hillary Rodham Clinton released the first television spot of her Senate campaign this morning, a 30-minute commercial that will begin airing statewide on Thursday.The spot, titled "First", uses numerous still photos to highlight landmarks in Mrs.Clinton's career, while the voiceover says she is "more than a first lady."
 
There is no mention of Mrs.Clinton's rival forNew York's Senate seat, New York Mayor Rudolph Giuliani.
 
Clinton campaign spokesman Howard Wolfson said the ad was" positive" and "biographical", instead of focusing on the first lady's opponent.
 
Mrs.Clinton has previously aired radio ads, but has generally stayed with a strategy of making extensive campaign appearances instead of using television spots, while Giuliani has already run statewide TV ads.
 
Text of Hillary Commercial:
 
First she became a lawyer, named one of the top hundred inAmerica.
 
Her first cause was children, fighting abuse and chairing the board of the Children's Defense Fund.
 
(55) Her first priority was public schools, helping to establish teacher testing.
 
More than a first lady.For 30 years, she's fought for children and families.
 
AsNew York's senator, she'l 1 fight for better schools and heath care for children.
 
Hillary.Put her to work for all of us.
 
36.What does the word "air" in the first sentence mean?
 
A.Dry
 
B.Express
 
C.Breathe
 
D.Broadcast
 
答案:D
 
由文章一段一句话我们可以得知,希拉里今天早晨发表了她竞选纽约议员的电视宣传;为时30分钟的电视宣传将于星期二开始进行全国播放。由该句的意思我们可以猜出“air”的意思是“播放”。所以答案为D。
 
37.What does" more than a first lady"in the first paragraph suggest?
 
A.Hillary is not a first lady
 
B.Hillary does much more than what a first lady is expected to do
 
C.There are more women inAmerica who does better than Hillary does
 
D.Hillary is doing better than her husband.
 
答案:B
 
在世界各地,一夫人作为国家元首的妻子,是一国之母,她的形象一般是一个帮助总统处理好家务,并且进行一些妇女活动和慈善事业,借此来提高元首的形象。但是,希拉里作为一夫人,她所做的超出了一夫人的职责。她不但在社会活动中经常露脸,而且直接参与政事,开始竞选起议员来了。所以,选项8应该是本题答案。
 
38.Which of the following statement is TRUE regarding the Senator campaign according the passage?
 
A.Hillary has appeared on TV shot for numerous times
 
B.Hillary rarely makes her public appearance
 
C.Giuliani has made TV advertisement for himself
 
D.Hillary has a bigger chance to win the campaign
 
答案:C
 
文章的四段告诉我们,希拉里以前曾经在广播上作过宣传;与她不同的是,Giuliani已作过全国电视宣传。由该段可知,选项C是正确答案。从文章的一句话我们可以得知。这是希拉里一次在电视上为自己作宣传,所以,选项A和B不符合原文;此次议员竞选,花落谁手尚未见分明,所以,选项D也不能人选。
 
39.Hillary's campaign focuses on all the following except
 
A.children's health care
 
B.school education for children
 
C.combating child abuse
 
D.family planning pohcy
 
答案:D
 
希拉里的竞选广告在文章的最后几段里:它的重点是学校教育;作者评论道,在过去的30年里,希拉里一直都在为儿童和家庭幸福斗争。将来当了纽约的参议员,她会为孩子们的良好教育和健康保险而努力;由此我们可以得知,选项A(儿童健康保险),B(儿童的学校教育)和C(打击虐待儿童现象)都是她的竞选重点,只有选项D(计划生育政策)与原文不合,所以D是本题答案。
 
40.Which of the following can best serve as the tide of this passage?
 
A.First Lady's Senator Campaign
 
B.Hillary's.TV Advertisement
 
C.A Rivalry forNew York's Senate Seat
 
D.The Focuses of Hillary Campaign
 
答案:A
 
本文从一夫人希拉里·克林顿为其入选纽约参议员拉开序幕讲起,对目前的竞选状况作了一个大概介绍,并且对希拉里的竞选内容作了一个介绍,同时,作者表达他自己的观点;整篇文章以介绍她的竞选情况为主,所以,选项A(一夫人竞选参议员)用以概括全文最为全面,为正确答案。

优秀学位英语辅导名师就在这里!好老师,是一次通关的保证!

湖北自考网、湖北成教网、湖北继续教育网凭借多年的辅导经验,全新推出湖北省自学考试、成人教育、网络远程学士学位英语培训。 课程根据湖北考试大纲及出题特点录制,采用高清视频课件、手机/平板移动课堂等先进的教学方式。现在报名更有超值优惠,机会难得,欲报从速!

①.十几年来我们一直在服务学位英语考生。

②.由专业老师提供课件和题库,通过率高达90%。

③.学习形式灵活,考生24小时内任意安排学习。

④.网络视频课程,在线随时随地学习。

⑤.1000多的题库,历真题解析,“零基础“的考生也能通过。

开设班级 课时 授课形式 费用 课程特色 配套教材 适合学员 网上报名
全程金牌班 85节 网课+直播+面授

3198元
活动价:1899元

①夯实核心词汇与语法
②5大题型精讲与练习
③3天密训技巧与预测
①《学位英语导学资料》
②《学位英语通关一本通》
③《学位英语考前密训资料》

1.英语基础明显薄弱(零基础)或者长时间未接触英语的学员。
2.希望为学位英语考试打好坚实基础的学生。

报名
强化冲刺班 64节 网课+直播 999元 ①《学位英语导学资料》
②《学位英语通关一本通》
报名
考前密训班 24节 面授 1699元 ①掌握解题技巧
②预测命题方向
《学位英语考前密训资料》   报名
基础班 21节 网课 480元 夯实核心词汇和语法     报名
协议保障班 3680元(小班教学6人,没考过退费50%或重学1次) 报名

我猜这些文章对您也有帮助

2020年湖北学位英语辅导班

学位英语视频课程购买
开设班级 费用 课时
全程金牌班 3198元1899 85课时
强化冲刺班 999 64课时
考前密训班 1699 24课时
基础班 480 21课时
协议保障班 3680元(不过退费)
查看详情 我要报名

新手必读

最新文章