国家工信部网站备案实名:湖北自考网 为考生提供湖北自考信息服务,仅供学习交流使用,官方信息以湖北教育考试院为准。
湖北自考在线 湖北学位英语培训班 湖北成人高考报名 湖北网络教育报名
湖北自考网 > 湖北自考主考院校 > 武汉大学自考 > 武汉大学自考院校新闻 > 2012年10月武汉大学自考“英语国家概况”模拟练习题网站地图

2012年10月武汉大学自考“英语国家概况”模拟练习题

来源:湖北自考网 时间:2013-03-08 13:06:04


武汉大学2012年10月自考“英语国家概况”模拟练习题



1. The National Health Service was established in the United Kingdom in _____.

A. 1946

B. 1947

C. 1948

D. 1949

2. Prescription charges do not apply to the following people except ____.

A. self-employed people

B. child under 16

C. war and armed forces disablement pensioners

D. women aged 60 and over and men aged 65 and over

3. NHS has suffered from under-funding in recent decades,as a result of which many ______ people have been turning to private medical health care.

A. working class

B. elderly

C. educated

D. better-off

4. Britain ahs about ______ million adults with one or more disabilities,of whom around 7 percent live in communal establishments.

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

5. Most pregnant working women receive their statutory maternity pay directly from their employer for a maximum of _____ weeks.

A. 17

B. 18

C. 19

D. 20

6. The Church of England is not free to change its form of worship,as laid down in _____ without the consent of Parliament.

A. the Bill of Rights

B. the Provisions of Oxford

C. the Constitutions of Clarendon

D. the Book of Common Prayer

7. The position of the Church of Scotland was defined in the Treaty of Union,1707,and further safeguarded by the Church of Scotland Act,______.

A. 1921

B. 1922

C. 1923

D. 1924

8. The Salvation Army is served by 1,800 officers (ordained ministers)and runs more than _____ worship centers.

A. 500

B. 1,000

C. 1,500

D. 2,000

9. At Christmas,the home is decorated with the following except _____.

A. colorful paper chains

B. leaves of holly and mistletoe

C. a young fir-tree

D. firecrackers

10. Easter is traditionally associated with the following except ____.

A. the resurrection of Christ

B. the eating of Easter eggs

C. the custom of giving presents

D. the coming of spring

1. C 2. A 3. D 4. C 5. B 6. D 7. A 8. B 9. D 10. C
原文地址: https://www.hbzkw.com/exam/20120815110132.html

相关推荐:

  • 武汉大学召开继续教育工作调研会
  • 武汉大学继续教育学院召开党史学习教育动员会
  • 结束
    特别声明:1.凡本网注明稿件来源为“湖北自考网”的,转载必须注明“稿件来源:湖北自考网(www.hbzkw.com)”,违者将依法追究责任;
    2.部分稿件来源于网络,如有不实或侵权,请联系我们沟通解决。最新官方信息请以湖北省教育考试院及各教育官网为准!
    微信公众号 考生交流群
    湖北自考微信公众号

    湖北自考网微信公众号

    随时获取自考政策、通知、公告及各类学习资料、学习方法、课件。

    成考院校 自考院校 专升本院校 资格证 其它热门栏目