国家工信部网站备案 网站实名:湖北自考网
湖北自考在线 湖北学位英语培训班
湖北网络教育报名
当前位置:湖北自考网 > 串讲笔记 > 文学类 >2012年10月湖北自考“英语国家概况”练习题九

2012年10月湖北自考“英语国家概况”练习题九

来源: 整编:湖北自考网 发表时间:2012-08-15 11:01:32 【湖北自考网:湖北自学考试门户网】

湖北自考新旧专业转接通知 2020年10月自考报考简章 2020年10月湖北自考网上报名时间
2020年10月湖北自考考试时间 2020年10月自考教材大纲 湖北自考电子档案查询系统入口
湖北省高等教育自学考试考生服务平台 武汉大学自考专升本 2020年学位英语网络课程,提高通过率
武汉理工大学自考本科 华中师范大学自考专升本 中南财经政法大学自考专升本

湖北2012年10月自考“英语国家概况”练习题九

 

1. The National Health Service was established in the United Kingdom in _____.


A. 1946

B. 1947

C. 1948

D. 1949

2. Prescription charges do not apply to the following people except ____.

A. self-employed people

B. child under 16

C. war and armed forces disablement pensioners

D. women aged 60 and over and men aged 65 and over

3. NHS has suffered from under-funding in recent decades,as a result of which many ______ people have been turning to private medical health care.

A. working class

B. elderly

C. educated

D. better-off

4. Britain ahs about ______ million adults with one or more disabilities,of whom around 7 percent live in communal establishments.

A. 4

B. 5

C. 6

D. 7

5. Most pregnant working women receive their statutory maternity pay directly from their employer for a maximum of _____ weeks.

A. 17

B. 18

C. 19

D. 20

6. The Church of England is not free to change its form of worship,as laid down in _____ without the consent of Parliament.

A. the Bill of Rights

B. the Provisions of Oxford

C. the Constitutions of Clarendon

D. the Book of Common Prayer

7. The position of the Church of Scotland was defined in the Treaty of Union,1707,and further safeguarded by the Church of Scotland Act,______.

A. 1921

B. 1922

C. 1923

D. 1924

8. The Salvation Army is served by 1,800 officers (ordained ministers)and runs more than _____ worship centers.

A. 500

B. 1,000

C. 1,500

D. 2,000

9. At Christmas,the home is decorated with the following except _____.

A. colorful paper chains

B. leaves of holly and mistletoe

C. a young fir-tree

D. firecrackers

10. Easter is traditionally associated with the following except ____.

A. the resurrection of Christ

B. the eating of Easter eggs

C. the custom of giving presents

D. the coming of spring

1. C 2. A 3. D 4. C 5. B 6. D 7. A 8. B 9. D 10. C

湖北自考网微信

湖北自考考生服务平台登录

湖北自考网网络注册学习登录

湖北自考考生微信交流群

湖北自考考生微信交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

武汉自考专题推荐