国家工信部网站备案 网站实名:湖北自考网
湖北自考在线 湖北学位英语培训班
湖北网络教育报名
当前位置:湖北自考网 > 串讲笔记 > 公共课 >2017年10月湖北自考英语(二)串讲练习(8.18)

2017年10月湖北自考英语(二)串讲练习(8.18)

来源: 整编:湖北自考网 发表时间:2017-08-18 11:27:51 【湖北自考网:湖北自学考试门户网】

湖北自考新旧专业转接通知 2020年10月自考报考简章 2020年10月湖北自考网上报名时间
2020年10月湖北自考考试时间 2020年10月自考教材大纲 湖北自考电子档案查询系统入口
湖北省高等教育自学考试考生服务平台 武汉大学自考专升本 2020年学位英语网络课程,提高通过率
武汉理工大学自考本科 华中师范大学自考专升本 中南财经政法大学自考专升本

湖北自考网为自考生整理了自考公共课2017年10月湖北自考英语(二)串讲练习,希望对大家的自考学习有帮助。关注湖北自考网微信(hbzkw_com),可以第一时间查成绩,了解自考政策信息。

>>>2017年湖北自考公共课串讲练习题【汇总】

 

 1.单选题

[阅读选择]One day a friend asked my wife Jill if I wanted a hearing aid. “He certainly does,” replied Jill. After hearing about a remarkable new product, Jill finally got up the nerve to ask me if I‘d ever thought about getting a hearing aid. “No way,” I said. “It would make me look 20 years older.” “No, no,” she replied. “This is entirely different. It’s Crystal Ear!”

Initially the writer did not want to buy a hearing aid because_______.

A、it would make him look old.

B、it would make him nervous.

C、it was too expensive.

D、it was old-styled.

正确答案:A

答案解析:当被妻子问及是否愿意得到一个助听器时,作者因为担心显得老气而拒绝。所以答案是A。

2.单选题

[阅读选择]Physiologically, we are rhythmical. We must eat, sleep, breathe, and play regularly to maintain good health. Emotionally we are rhythmical, too, for psychologists say that all of us feel alternate periods of relative depression and exhilaration. Intellectually we are also rhythmical, for we must have periods of relaxation following periods of concentration. It naturally follows then that rhythm, a fundamental aspect of our lives, must be a part of any good literary work——whether poetry or prose.

According to the passage, which of the following pairs of activities best illustrates intellectual rhythm?

A、Studying a science book and then studying a psychology book

B、Learning a poem and then taking a nap

C、Playing ball at the beach and then going swimming

D、Solving a math problem and then solving a chemistry problem

正确答案:B

答案解析:段落的结尾处讲到:在脑力活动方面,我们也同样是有节奏的,因为我们在高度集中精力一段时间以后,必须让脑子有一个松弛的阶段(“we must have periods of relaxation following periods of concentration”)。根据这个信息,A、D项内容都是高度集中的脑力活动,与原文内容恰好相反;B项内容是学习诗歌与小睡一会,正好符合原文,一张一弛。而C项内容又全是不费脑力的活动,也不符合原文。


湖北自考网微信

湖北自考考生服务平台登录

湖北自考网网络注册学习登录

湖北自考考生微信交流群

湖北自考考生微信交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。

武汉自考专题推荐