当前位置:湖北自考网 > 串讲笔记 > 公共课 >2017年10月湖北自考英语(二)串讲练习(8.12)

2017年10月湖北自考英语(二)串讲练习(8.12)

来源:湖北自考网www.hbzkw.com [手机版] 发表时间:2017-08-12 【湖北自考网:湖北自学考试第一门户】

2017年4月湖北自考分数查询 2017年10月湖北自考报考简章 2017年10月湖北自考网上报名时间
2017年10月湖北自考考试时间 2017年10月湖北自考教材大纲说明 湖北自考电子档案查询系统入口
湖北省高等教育自学考试考生服务平台 武汉大学自考专升本 2017年10月自考网络学习单科加分
武汉工程大学自考本科 华中师范大学自考专升本 中南财经政法大学自考专升本

湖北自考网为自考生整理了自考公共课2017年10月湖北自考英语(二)串讲练习,希望对大家的自考学习有帮助。关注湖北自考网微信(hbzkw_com),可以第一时间查成绩,了解自考政策信息。

>>>2017年湖北自考公共课串讲练习题【汇总】

1.单选题

[阅读选择]We are so used to our life on the surface of the earth that it can be quite an effort for our mind to break free of all the ideas that we take for granted. Because we can feel that things are heavy, we think of “weight” as being a fixed quality in an object, but it is not really fixed at all. If you could take a one-pound packet of butter 4, 000 miles out from the earth, it would weigh only a quarter of a pound.

How much would four pounds of tea weigh if it was taken 4,000 miles out from the surface of the earth?

A、1 pound.

B、2 pounds.

C、3 pounds.

D、4 pounds.

正确答案:D

答案解析:本题问的是一磅茶如果被带出离地球表面4000英里的地方,重量会是多少?4000这个数字比较关键,因为在本段最后一句中出现了这个词,一看该句If you could take a one-pound packet of butter 4, 000 miles out from the earth, it would weigh only a quarter of a pound.只是把名词换了一下,很显然答案就是变成原来重量的四分之一,因此正确答案是A。

2.单选题

[阅读选择]For any given task in Britain there are more men than are needed. Strong unions keep them there. In Fleet Street, home of some of London‘s biggest dailies, it is understood that when two unions quarrel over three jobs the argument is settled by giving each union two. That means 33 per cent over manning, 33 per cent less productivity than could be obtained.

What happens when disputes over job opportunities arise among British unions?

A、Thirty three per cent of the workers will be out of work.

B、More jobs will be created by the union.

C、More people will be employed than necessary.

D、The unions will try to increase productivity.

正确答案:C

答案解析:本段开头告诉读者“…there are more men than are needed…when two unions quarrel over three jobs, the argument is settled by giving each union two”,接下来作者又进一步说明其实质,即它意味着“33 per cent over manning, 33 per cent less productivity than could be obtained”。


湖北自考网微信
[参加网络注册学习获取平时成绩,提升考试通过率]?
自考网络注册学习交流QQ群:133800454 自考学位英语(外语)学习交流群:276263695

湖北自考网登录

湖北自考网网络注册学习登录

武汉自考专题推荐