国家工信部网站备案 网站实名:湖北自考网
当前位置:湖北自考网 > 历年试题 > 公共课 >2017年湖北自考英语(二)真题练习(31)

2017年湖北自考英语(二)真题练习(31)

来源:湖北自考网www.hbzkw.com 发表时间:2017-08-03 【湖北自考网:湖北自学考试第一门户】

2017年10月湖北自考分数查询 2018年4月湖北自考报考简章 2018年4月湖北自考网上报名时间
2018年4月湖北自考考试时间 2018年4月湖北自考教材大纲说明 湖北自考电子档案查询系统入口
湖北省高等教育自学考试考生服务平台 武汉大学自考专升本 2018年4月自考网络学习单科加分
武汉工程大学自考本科 华中师范大学自考专升本 中南财经政法大学自考专升本

湖北自考网为自考生整理了自考公共课湖北自考英语(二)真题练习,希望对大家的自考学习有帮助。关注湖北自考网微信(hbzkw_com),可以第一时间查成绩,了解自考政策信息。

>>>2017年湖北自考英语(二)真题练习【汇总】

1.单选题

[概括大意]The modem ideas concerning the nature of intelligence are bound to have some effect on our school system. In one respect a change is already occurring. With the move toward comprehensive education and the development of unstreamed classes, fewer children will be given the label “low IQ” which must inevitably condemn a child in his own, if not society‘s eyes. The idea that we can teach children to be intelligent in the same way that we can teach them reading or arithmetic is accepted by more and more people.

The main idea of this paragraph is __________.

A、Impact on School Education

B、A Changed View of Intelligence

C、Main Results of Recent Researches

D、Effect of Environment on Intelligence

正确答案:A

答案解析:本题使用了同义词替换的选择技巧,段落中主要讲述的是智力本质的现代简洁必定会对学校教育产生影响(bound to have some effect on our school system.),选项A中只是将名词effect 换为impact。

2.单选题

[完成句子]The importance of particular metals in the human diet has been realized within the past few decades, and the idea that geology might be related to health has been recognized for a number of elements such as iodine, zinc and selenium. For example, soils with low iodine contents produce crops, and animals deficient in iodine. A lack of iodine in the human diet leads to some serious diseases.

Some serious diseases is connected with deficiency of __________.

A、industrially polluted soils

B、the element of iodine

C、rock and soil chemistry

D、the persistence of heavy metals

正确答案:B

答案解析:通过关键词Some serious diseases,可将题目定位于最后一句话:A lack of iodine in the human diet leads to some serious diseases. deficiency of和lack of表达同样的意思“缺乏、缺少”,因此根据这句话可以判断答案为B。

 


湖北自考网微信
[参加网络注册学习获取平时成绩,提升考试通过率]?
自考网络注册学习交流QQ群:133800454 自考学位英语(外语)学习交流群:276263695

湖北自考网登录

湖北自考网网络注册学习登录

武汉自考专题推荐